Dung Ding Formosa Oolong
Zamrznutý vrcholček
Jeden z najslávnejších a najlepších Formosa Oolongov. Čajové lístky nežnej kvetinovej vône sa zbierajú ručne z hory Dong Ding na Taiwane a potom prechádzajú ľahkou oxidáciou.
Čaj príjemnú kvetinovú vôňu lahodnú chuť so smotanovou textúrou.
Tak ako všetky čaje typu Oolong, aj tento napomáha pri odbúravaní tukov a podporuje trávenie. Má tiež blahodárne účinky na pleť a pôsobí proti vzniku zubného kazu.
Tento príjemný čajík je viacnálevový.
Návod na prípravu
3 gramy tohto čaju, je odporúčané množstvo na prípravu čaju do hrnčeka s objemom vody 1,5 dcl. Zalejte vodou s teplotou 85 - 95°C a lúhujte 1 až 1,5 minúty.
Podrobný popis
Jeden z najslávnejších a najlepších Formosa Oolongov, ktorého lístky sú zberané, tak ako aj spracovávané, výhradne ručne. Pochádza z čajových záhrad na hore Dong Ding a pestuje sa vo výškach 700-1200 metrov nad morom.
Lístky čaju sa oxidujú na 65 % a pečenie je stredne silné a prebieha na drevenom uhlí.
Starostlivé spracovanie tohto čaju je zrejmé zo vzhľadu vybraných sýto zelených listov. Nálev má silnú, harmonickú a bohatú ovocno sladkú chuť s medovými a korenenými tónmi, obohatený o tóny muskatelu a tropického ovocia. Chuť prechádza do bohatej, kultivovanej dochuti.
Tak ako všetky čaje typu Oolong, aj tento napomáha pri odbúravaní tukov a podporuje trávenie. Má tiež blahodárne účinky na pleť a zuby (aktívne pôsobí proti vzniku zubného kazu).
Čaj je viacnálevový, dôležité je nenechať lístky medzi nálevmi vychladnúť.