Miyazaki Kamairi Tamaryokucha Kanayamidori
V odľahlej oblasti prefektúry Miyazaki, odkiaľ pochádza táto skvelá tamaryokucha, sa pestujú čajové kríčky v nadmorskej výške okolo 500 m.n.m.
Vzduch je tam chladný aj počas leta a čajové lístky si vďaka tomu zachovávajú svoju sviežosť.
Tamaryokucha je spracovaná tradičnou "čínskou" metódou praženia na horúcich platniach (kamairi) - podobne ako tradičné čínske spracovanie zelených čajov.
Kultivar Kanayamidori sa vyznačuje výraznou silnou vôňou.
Lístky sú jemne skrútené a vydávajú príjemnú kvetinovo sladkastú a orieškovú vôňu. Po sparení lístkov, vôňa pripomína tekvicové semiačka. Chuť je lahodná, plná, sladkastá, jemne trávnatá.
Čaj odporúčame pripravovať chladnejšou vodou ako iné tamaryokuche, takto znesie viac nálevov.
Stredne povzbudzujúci čaj. Je dostupný v obmedzenom množstve.
Návod na prípravu
1. nálev: 60
2. nálev: 60s
3. nálev: 90s
4. nálev: 120s