Uji Kukicha Premium
Prémiový stonkový čaj, ktorý vzniká triedením kvalitných lístkov organicky pestovanej tienenej senche z oblasti Uji.
Má jedinečnú, prirodzene sladkastú chuť s príjemným umami a unikátnou trávnatou arómou.
Keďže vetvičky čajovníka neobsahujú kofeín Kukicha je vhodný na večerné popíjanie, pre deti a ľudí s alergiou na kofeín, aj ako doplnok makrobiotickej stravy.
V japonsku ho môžete nájsť aj pod názvom Karigane.
Návod na prípravu
5 gramov tohto čaju je odporúčané množstvo na prípravu čaju do štandardného hrnčeka s objemom vody 2 dcl. Zalejte vodou s teplotou 70 - 80 °C a lúhujte 1 až 2 minúty.
Čaj je viacnálevový (cca 3-4 nálevy sú v pohode).
Odporúčané časy pre nálevy:
- prvý nálev - 60 sekúnd
- druhý nálev - 90 sekúnd
- tretí nálev - 120 sekúnd
Podrobný popis
Mnohí milovníci čaju považujú tento druh za čaj s najjemnejšou a zároveň najbohatšou chuťou a arómou. Kukicha je zo všetkých zelených čajov čajom najzásaditejším a je tiež jeden z najobľúbenejších čajov makrobiotickej stravy.
Zdravotné benefity:
Kukicha pomáha udržiavať zdravú rovnováhu kyselín a alkalizovať organizmus.
Mnoho ľudí trpí vysokou hladinou kyslosti, čo môže spôsobiť problémy s kardiovaskulárnym systémom, poruchami imunitného systému, problémami s obličkami a podobne.... Telo sa bráni tým, že uberá minerály, ktorých majú tieto orgány nedostatok, kostiam. Okrem toho sa zbytočne zásobuje tukmi, čo prispieva k obezite.
Kukicha, ako mnoho iných čajov, pomáha v prevencii a boji s rakovinou. Je vynikajúcim zdrojom katechínov a polyfenolov, ktoré minimalizujú negatívne účinky voľných radikálov - majú výrazné antioxidačné účinky a očisťujú organizmus.
Patrí k dôležitým prvkom makrobiotickej výživy, ale určite je vhodným doplnkom výživy pre každého.
Zaujímavosť:
Herečka Alicia Silverstone, ktorá je tiež autorkou knihy "The Kind Diet" používa čaj Kukicha ako "všeliek". Tvrdí, že v kombinácii so slivkami umeboshi a sójovou omáčkou shoyu pomáha obnovovať rovnováhu minerálov, je účinný na nevoľnosti, pálenie záhy, zažívacie ťažkosti a dokonca potláča "kocovinu".
Ak ste jedli veľké množstvo bieleho, rafinovaného cukru, pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi.
* umeboshi je kyslá nakladaná slivka
* shoyu je sójová omáčka zo sójových bôbov, pšenice a trošky soli.