Kagoshima Organic Gyokuro - Cha Meijin
Sakamoto
Exkluzívny smaragdovo zelený čaj z kultivaru Samidori z produkcie pána Sakamota, ktorý v Kagoshime pestuje a vyrába výnimočné čaje čisto organickým spôsobom.
V rámci organického pestovania používa dokonca vlastné organické hnojivo, vďaka ktorému sú jeho čaje bohaté na chuť umami.
Pán Sakamoto vyrába štyri triedy gyokura, z ktorých Cha Meijin je tým najlepším. Listy sú spracované metódou fukamushi (hlbokým naparovaním), ktorá ešte umocňuje plnú a komplexnú chuť tohto čaju.
Pre prípravu odporúčame tradičný japonský spôsobo.
Tento čaj je vhodný aj na prípravu studenou vodou "Mizudashi" alebo prípravu s ľadom "Koridashi".
Čaj je dostupný v obmedzenom množstve.
Silne povzbudzujúci čaj, vhodný na ráno.
Návod na prípravu
Príprava pre viac nálevov:
1. nálev: teplota vody 40 °C, 5 min.
2. nálev: teplota vody 60 °C, 2 min.