Kagoshima Matcha Premium - 30g
Vysoká trieda organicky pestovanej Matche z oblasti Kagoshima vyrobenej z kultivarov Saemidori, Yabukita a Okumidori. Kultivar Saemidori je obľúbený hlavne pre svoju sladkosť a chuť umami. Yabukita je známa rovnováhou umami, sladkosti a trávnatosti. A Okumidori vyniká sviežou vôňou a bohatou chuťou umami.
Svojimi dlhoročnými skúsenosťami s organickým pestovaním a spracovaním čaju pán Sakamoto získava zo svojich čajových lístkov maximum. Bohatú chuť umami má na svedomí aj organické hnojivo, ktoré vyvíja už vyše 30 rokov.
Svoju novú linku na výrobu gyokura dokáže nastaviť tak, aby boli lístky šetrne naparené asamushi metódou a usušené tak, aby sa čo najviac podobali modernému spracovaniu materiálu Tencha. Z tejto Tenche po odstránení žilnatiny vyrába zomletím na žulových kameňoch svoje čaje Matcha.
Dá sa povedať, že matchu vyrába "starodávnym spôsobom", tak ako to bolo kedysi pred vyvinutím "tencha-ro" v súčasnosti používanej pece na sušenie materiálu Tencha.
Matcha je zabalená v metalickom sáčku so zipom umožňujúcom opätovné zatváranie.
Návod na prípravu
1 gram čaju sa vymieša bambusovou metličkou - chasenom v 1 dcl 70 - 80 °C varom prejdenej vody. Čaj sa pije vždy čerstvý a horúci.