Zelený čaj je v Japonsku jedným z najkrajších a najreprezentatívnejších výrobkov. Málokto však vie, že takmer polovica súčasnej čajovej produkcie pochádza z malebnej oblasti Shizuoka, ktorá sa rozprestiera na úpätí posvätnej hory Fuji. Ľudia žijúci v tejto oblasti sa môžu každý deň kochať prekrásnymi výhľadmi na túto horu. Okrem iného je Shizuoka aj najväčšou oblasťou na výrobu čaju v Japonsku. Pokiaľ sa chystáte do "Krajiny vychádzajúceho slnka", oplatí sa navštíviť aj toto prekrásne miesto, ktoré je od Tokya vzdialené iba hodinu cesty vlakom. Počas cestovania po tejto oblasti môžu turisti vidieť okrem prekrásnych čajových polí aj jednu z najväčších aktrakcií, ktorou je hrad a park Sumpu, či pohľady na prekrásne kopce. Veď aj v preklade znamená Shizuoka “pokojné kopce”. Oblasť je znamenitá jedinečným terénom, pôdou bohatou na minerály, dostatočným množstvom slnečného svetla a správnym množstvom zrážok. Toto všetko je potrebné na pestovanie tých najlepších čajových listov. Aj vďaka tomu oblasť Shizuoka ponúka jeden z najcennejších japonských zelených čajov Gyokuro a najlepšie druhy čaju Sencha. 

Čajová história tejto oblasti siaha až do roku 1200. Toto dlhé obdobie spojené s výrobou a spracovaním čaju, sa preto odzrkadľuje v každej novej šálke lahodného nápoja zo Shizuoky. V roku 2016 na súťaži World Green Tea Contest získali čajové farmy z tejto oblasti väčšinu ocenení, čo svedčí o vysokej kvalite čaju. Čajové firmy neustále skúmajú nové čaje, čím zlepšujú chuť a kvalitu súčasných typov čaju, ktorých sa v oblasti Shizuoka pestuje desiatky. Líšia sa v metóde pestovania, výrobných procesoch, kvalite a veľkosti listov.

Ak ste sa práve teraz rozhodli, že ochutnáte nejaký dobrý zelený čaj z tejto čajovej oblasti vyberte si z našej bohatej ponuky.


Genmaicha

Zelený čaj zmiešaný s ryžou. Čaj je niekedy nazývaný aj “popcorn tea”, pretože pri pražení občas zrnká s ryžou praskajú, čo pripomína popcorn. Pôvodne bol tento čaj určený chudobným Japoncom, pretože ryža v ňom znižovala cenu čaju. Dodnes je preto známy aj ako “ľudový čaj”. Je charakteristický jemnou a ľahko trávnatou chuťou, doplnenou orieškovými tónmi a ľahkou praženosťou ryže.


Gyokuro

Gyokuro je spomedzi čajov jedným z čajových elixírov, ktorý nasíti telo i dušu. V Japonsku je tento čaj podávaný len najlepším hosťom a na čajových súťažiach sa pravidelne umiestňuje na vysokých priečkach. Lístky tohto čaju tvoria tmavozelené drobnejšie ihličky s pekným leskom. Chuť je sladká a výrazná s ovocným nádychom a má ľahký kvetinový akcent.


Sencha

V Japonsku patrí tento čaj medzi najobľúbenejšie. V porovaní s vyššie spomenutými čajmi je charakteristický jemnejšou chuťou. Jednou z najväčších výhod je, že chutí výborne tak ako horúci, aj na studeno. Možno ste nevedeli, že existuje viacero druhov a to podľa obdobia zberu. Vďaka tomu sa jednotlivé druhy zeleného čaju Sencha od seba líšia nielen farbou ale aj chuťou.

 

Tak čo vybrali ste si niečo z našej čajovej ponuky?

Prajeme Vám krásny deň strávený pri šálke dobrého čaju.

Vaša eČajovňa.