Asi všetky mamičky poznajú tú známu vetu: “Mamííííí prosím si čajík.”

Patrí čajík medzi obľúbené nápoje vašich detí? Tak potom ste na správnej adrese. 

Ak sa neviete rozhodnúť aký čaj vybrať pre vášho drobca, uľahčíme vám to. Vybrali sme z našej ponuky čajíky, ktoré neobsahujú kofeín a sú vhodné aj pre deti. Ponuka je rôznorodá, v kategórii Čaje pre deti nájdete okrem ovocných čajov, rooibos a tiež bylinkové čaje. Je už len na tých najmenších, ktorý z čajov si obľúbia a kedy zorganizujú svoj vlastný čajový "dýchánek".

 

 


OVOCNÉ ČAJE

Naše ovocné čaje neobsahujú kofeín a ani väčšinu typických látok, ktoré sú obsiahnuté v pravom čaji. Preto sú ovocné čaje veľmi vhodné pre deti, ale aj tehotné a dojčiace ženy. Vďaka vysokému obsahu ovocia v sebe ukrývajú veľké množstvo vitamínu C a nie je potrebné ich dochucovať cukrom. Okrem toho vďaka svojej lahodnej chuti častokrát pomáhajú udržiavať u detí pitný režim.

Naše ovocné čaje sú plné chuti a ovocných kúskov. Narozdiel od sáčkových čajov, ktoré často obsahujú iba pridané arómy a umelé farbivá. Deťom "zafarbená voda" zo sáčkových čajov nechutí a rodičia sa to snažia zachrániť sladidlami. To však poškodzuje detský chrup a vytvára závislosť na cukroch. Ak teda ovocný čaj, tak pravý ovocný čaj. ;)

DRAČIA SILA

Ktorý malý zbojník by nechcel mať silu draka? Tento čajík si deti veľmi rýchlo zamilujú nielen vďaka jeho názvu, ale aj skvelej chuti. 

Táto ovocná zmes obsahuje “dračie ovocie” pytahája, ktoré svojím vzhľadom pripomína dračie vajce, no vo vnútri ukrýva bielu dužinu, ktorá je plná jemných semienok. Práve tieto semienka ukryté vo vnútri, sú zdraviu najprospešnejšou časťou, pretože obsahujú veľa nenasýtených kyselín, ktoré sú pre ľudské telo veľmi dôležité. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C pôsobí pytahája veľmi blahodárne na náš imunitný systém.

Táto čajová zmes tiež obsahuje jedno z najzdravších ovocí na našej planéte - Goji. Goji je doslova vitamínovou bombou, ktorá obsahuje osemnásť rôznych aminokyselín, vlákninu a dvadsaťjeden stopových prvkov ako vápnik, selén, železo, fosfor a ďalšie. Goji má v sebe viac vitamínu C než pomaranče, a tiež vitamíny B1, B2 a E. 

Okrem iného tento čaj ukrýva v sebe kúsky ananásu, papáju, čierné ríbezle, či brusnice.

JABĹČKO MÄTA

Svieži prírodný ovocný čaj s kúskami sušeného pomaranča a jabĺk, ktoré miluje každé dieťa je obohatený o mätu, ktorá má veľa pozitívnych účinkov práve na detský organizmus. Mäta u detí lieči bolesti bruška, zlepšuje trávenie a pomáha lepšie spracovať skonzumované jedlo.Čajík s mätou je účinný aj pri ochorení horných dýchacích ciest. Samotná mäta pomáha pri vykašliavaní a zlepšuje priechodnosť vzduchu do pľúc.


BYLINKOVÉ ČAJE

V prírode sa nachádza množstvo bylín, ktoré nám pomáhajú už od útleho veku. Práve bylinné extrakty sa často podávajú deťom a využívajú sa na prípravu mnohých liečiv. 

 

HARMANČEKOVÝ ČAJ

Harmanček sa už v staroveku používal v medicíne pre svoje liečivé schopnosti.  V Starovekom Grécku bol známy ako jablko Zeme, v Egypte zase ako posvätná rastlina boha Slnka Re. 

Harmančekový čaj má antibakteriálne účinky, pomáha pri prevencii a liečbe prechladnutia, tiež napomáha udržať správnu hladinu glukózy v krvi. Je skvelý pomocník pri problémoch s trávením, pretože znižuje kŕče a bolesti brucha.V neposlednom rade vďaka svojim skvelým liečivým vlastnostiam dokáže harmančekový čaj urýchľovať hojenie drobných rán a tiež ich dezinfikuje.

Neodporúčame ho iba deťom, ktoré majú alergiu na túto inak užitočnú a čarovnú bylinku. Ale to už si každá maminka postráži.

ČAJ MUDRCOV 

Skvelý čajík pre všetky múdre hlavičky. Ak chcete svojich malých školákov inšpirovať k učeniu, tak toto je tá správne namiešaná bylinná zmes akou by nepohrdla ani Hermiona. Tento výborný čaj obsahuje: jablkové lístky, levanduľové kvety, slnečnicové kvety, lístky ginka, kvietky ruže, šípky, nechtík, pepermintové lístky.


ROOIBOS 

Rooibos (Aspalathus linearis) je krík, ktorý pochádza z južnej Afriky. Neobsahuje žiaden kofeín, preto je vhodný na celodenné popíjanie pre všetky vekové kategórie. Rooibos je veľmi bohatý na antioxidanty a  veľmi dobre vplýva na zdravie človeka. Obsahuje vitamín C a rad stopových prvkov (Fe, K, Ca, Na, Zn, Cu, P, Mg). Africkí domorodci dokonca používajú Rooibos na uvoľnenie detských kolík a taktiež ho dávajú deťom, ktoré v noci zle spávajú a sú nepokojné. Tak teraz už stačí vybrať si z našej ponuky ten správny rooibos pre vášho drobca. 

Veríme, že v našej eČajovni nájdete ten najlepší čajík, ktorý budú vaše deti milovať. 

Vaša eČajovňa