Nepal Sandakphu Premium Tippy

Nepálske čaje z produkcie malej čajovej fabriky sa pestujú až do výšky 2400 m.n.m. na úpätí himalájskeho vrchu Sandakphu (3,636 m.n.m.) v oblasti Ilam. Táto oblasť sa môže pochváliť najlepšími čajmi v Nepále.
Pri spracovaní tohto čaju sa lístky sa nechávajú oxidovať len cca 1 hodinu, vďaka čomu lístky zhnednú iba jemne a získajú zaujímavú špecifickú chuť.
Bylinnú vôňu suchých lístkov dopĺňajú tóny mliečnej čokolády a datlí. Nálev zlatej farby zase pripomína vôňou trstinový cukor.
Čajík vás pohladí chuťou s výraznými ovocnými tónmi manga a muškátového hrozna.
Malebné nepálske čajové fabriky nemajú veľkú produkciu, takže tieto čaje bežne len tak nezoženiete.
Návod na prípravu
5 gramov tohoto čaju je odporúčané množstvo s objemom 2 dcl.
Zalejte vodou s teplotou 85 - 90 °C. Odporúčaná doba lúhovania pri prvom náleve je 1 - 2 minúty.



